É difícil decidir se algo é arte ou non, temos que ter en conta que a noción de arte hoxe en día está suxeita a profundas polémicas, dado que a súa definición está aberta a múltiples interpretacións, pois cando falamos de arte instinivamente a xente pensa nos cadros e na pintura.
O vocablo "arte" ten unha extensa acepción pudiendo designar calquera actividade humana feita con esmero e dedicación, ou conxunto de reglas necesarias para desarrollar de forma óptima unha actividad, fálase así de "arte culinario", "arte médico", "artes marciais", "artes de arrastre" (na pesca). Neste sentido arte é sinónimo de capacidade, habilidade e talento. Pero máis comunmente o arte considérase como unha actividade creadora do ser humano pola que produce unha serie de obxectos singulares , cuya finalidade é estética.
Co tempo a derivación latina (ars=arte) utilizouse para designar as disciplinas relacionadas con as artes do estético e emotivo e a derivación grega (téchne=técnica) para aquelas disciplinas que teñen que ver coas produccións intelectuais e de artigos de uso.
Na miña opinión a "alta cociña" non a consideraría coma arte, como moito no sentido de hablidade e talento, paréceme máis coma unha "labor" . Ademáis as produccións artísticas xeralmente son creadas por un único individuo e crean algo único e especial, os pratos creados na cociña son resultado do traballo dun equipo e calquera pode realizalos ou copialos.
Cando fas mención se ha cociña podemos considerala ciencia, a cociña é química, bioloxía etc.... , cando quentas auga e botas sal, a disolución do sal no auga é quimica.
Espero haberte sido de axuda!