Sustentabilidade aplicada ao sector produtivo 2025-2026
Section outline
-
-
A programación do módulo recolle os obxectivos, contidos, metodoloxía e criterios de avaliación que se aplicarán ao longo do curso.
Serve como guía para que coñezades o que se pretende acadar, o tipo de actividades que realizaredes e a maneira en que se valorará o voso traballo e participación. -
Nesta presentación explico de maneira sinxela o que imos facer ao longo do módulo de Sostibilidade aplicada ao sistema produtivo.
Verás en que consiste o módulo, que temas trataremos en cada unidade e, sobre todo, como se vai avaliar o teu traballo e como poderás recuperar se algo non sae ben á primeira.
A idea é que coñezas desde o principio que se espera de ti e como podes ir mellorando paso a paso. 🌱 -
Abertas: mércores, 1 de outubro de 2025, 7:16 PM
Pequeno cuestionario para comprobar que entendiches a programación do módulo de Sostibilidade aplicada ao sistema produtivo: o que imos facer, como se avalía e como podes mellorar se algo non sae ben.
Non é un exame, senón unha maneira de comezar con bo pé e saber por onde vai o camiño da sostibilidade. 💪🌎
-
-
-
Nesta unidade traballaremos o concepto de sostibilidade, a súa evolución histórica, os tres piares fundamentais (ambiental, social e económico) e a súa aplicación práctica ao sector da hostalaría. Tamén veremos os principais retos ambientais e a relación cos Obxectivos de Desenvolvemento Sustentable (ODS).
-
Esta presentación introduce o concepto de sostibilidade, os seus piares principais e a súa evolución histórica, destacando a importancia dos acordos internacionais e a relación cos ODS da ONU. Inclúe exemplos prácticos aplicados á hostalaría e á restauración para comprender como integrar prácticas sostibles no día a día profesional.
-
Abertas: venres, 7 de novembro de 2025, 8:54 AM
Cuestionario en liña sobre os conceptos básicos de sostibilidade, piares ASG e marcos internacionais (ODS, Axenda 2030).
Forma parte da actividade 1.1 da UD1 e avalía os criterios CA1.1 e CA1.2 mediante corrección automática. -
Abertas: sábado, 4 de outubro de 2025, 12:00 AM
Actividade sobre os Obxectivos de Desenvolvemento Sostible (ODS) aplicados á hostalaría e restauración.
O alumnado identificará os ODS máis relevantes para o sector e proporá accións prácticas para contribuír á Axenda 2030.
Avalíase mediante os criterios CA1.3 e CA1.4.
-