Section outline

  • Disección dun peixe

    Imos a estudar a anatomía dun peixe, para isto necesitamos:
    - Ir á peixaría, mercar un peixe avisando a/o peixeira/o de que non o limpe
    - Unha bandexa máis grande que o peixe
    - Tesoiras, pinzas, luvas
    - Caderno para anotar o que vexas e facer debuxos.
    - Cámara de fotos.
    Anatomía externa:
    • Observa a forma do corpo e a estrutura da pel.
    • A posición, o número e a forma das aletas.
    • Os órganos dos sentidos.
    Anatomía interna:
    1. Observa as bránqueas baixo os opérculos.
    2. Fai un corte coa tesoira dende o ano ata a cabeza, sube cara arriba cortando o groso paquete muscular. Fai outro corte vertical dende o ano ata a zona media, quítalle o lombo (un filetiño de peixe)
    3. Observa os músculos e o esqueleto (espiñas)
    4. Observa o corazón, o fígado, o esófago, o estómago, o intestino e a vexiga natatoria.
    bránqueas
    disección de peixe
    organos internos
     
    Pódese aproveitar para diseccionar o ollo do peixe e observar o cristalino
    disección ollo cristalino
    Tamén se podería recoller sangue para observar os glóbulos vermellos.